Hos oss arbetar engagerade förskolelärare och barnskötare och vår alldeles egna kock. Här nedan får du träffa några av oss!
Linda, Ulrika och Afraa är tre av Minideons nio pedagoger som tillsammans arbetar för att barnen ska få en trygg, utvecklande och rolig förskoletid. Förskolans rektor och förskolelärare Ulrika är ansvarig för att förskoleverksamheten bedrivs i rikltinje med läroplanen för förskolan (Lpfö 18) och på ett sådant sätt att varje barn utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Genom att Minideons rektor också arbetar som pedagog i barngrupperna har Ulrika personlig insyn i den praktiska pedagogiska verksamheten och lär känna varje enskilt barn på förskolan vilket är förutsättning för att bedriva en förskola där barnen står i centrum - på riktigt.
Varje år arbetar förskolan med särskilt prioriterade mål, exempelvis Hållbarhet och hälsa, Teknik och Språk som genomsyrar hela förskolans pedagogiska verksamhet under året. Som en del av förskolans hållbarhetsarbete som utgår från idén om "från jord till bord" får barnen vara delaktiga att så, plantera, och skörda. Minideon har en fantastisk utemiljö som utvecklas kontinuerligt tillsammans med barnen. Gården omges av fruktträd, stora gröna ytor, stubbar, träd, motorisk hinderbana, snickarhus, buskar av olika sorter som inbjuder till kreativitet och lärande.
Doften av nybakt bröd sprider sig ofta över förskolegården. Nyfikna barn springer fram till det öppna köksfönstret och frågar kocken Carin vad det blir för lunch idag. För Carin som jobbat i över 30 år med matlagning är mat lika mycket en källa till energi och glädje som möjlighet till pedagogisk verksamhet. Att arbeta med råvaror i säsong och ta till vara på rester, exempelvis baka bullar på överbliven couscous, är Carins matfilosofi. För nyfikna föräldrar finns Carins kreativa matlagning att spana in på instagramkontot maten_pa_minideon